Uitvaartvakbeurs voor uitvaartverzorgers en resomeren

Afgelopen september werd weer de Uitvaartvakbeurs voor uitvaartverzorgers ook wel begrafenisondernemers genoemd gehouden. Dit is een vakbeurs voor de gehele uitvaartbranche en ook voor de uitvaartzorg en uitvaartondernemers in Nederland en dus ook voor Arnhem en wijde omgeving. Hier waren allerlei zaken te zien voor het zo goed mogelijk en persoonlijk verzorgen van een uitvaart die geheel op maat is.

Vooral allerlei nieuwe ontwikkelingen waren hier te zien zoals de nieuwste rouwauto’s en uitvaartkisten. Ook was er veel te zien op het gebied van innovatie zoals een rouwauto die op elektriciteit rijdt en een lichtere uitvaartkist.
Ik heb veel gezien op het gebied van innovatie waar ik ook iets mee ga doen in mijn werk als uitvaartverzorger voor Arnhem en omgeving.

Ook was er op het gebied van resomeren veel te zien. Resomeren is een nieuwe methode waarbij de overledene tijdens een chemisch proces wordt opgelost in vloeistof.
Resomeren komt van het griekse woord ‘resoma’ dat hergeboorte van het lichaam betekent. In Amerika wordt resomeren in sommige staten al een tijdje toegepast.
In Nederland is dit pas mogelijk na een aanpassing in de wet op de lijkbezorging. 
Dit wordt niet eerder dan in 2024.
De voordelen van resomeren zijn: het is duurzamer dan begraven of cremeren.
Er is geen gas nodig.
Van het lichaam blijft alleen wat poeder over. Dit kan net zoals as dat overblijft na een crematie bijvoorbeeld worden verstrooid en worden meegenomen naar huis.
U kunt altijd contact met mij opnemen als u vragen heeft resomeren of over een uitvaart en alles wat daarbij komt kijken of als u en afspraak wilt maken of vast het één en andere te regelen en eventueel vast te leggen in een uitvaartcodicil. U kunt via 026- 362 36 99 en 06 – 53 448 234 of via info@abreptus.nl contact met mij opnemen.

uitvaartverzorgers Arnhem

Extra artikelen