Uitvaartverzekering & overlijdensuitkering

Uitvaartverzekering
Het is van belang te weten dat u -wanneer u een uitvaartverzekering heeft- niet verplicht bent om de uitvaartverzorging ook door de verzekeraar te laten regelen. U bent namelijk vrij om zelf een uitvaartondernemer te kiezen. U bepaalt dus zelf, onafhankelijk van de (uitvaart)verzekeraar, door wie u de uitvaart wilt laten verzorgen.
Abreptus Uitvaartverzorging verzorgt de aanvraag en de uitbetaling van de verzekering bij de uitvaartverzekeraar kosteloos voor u.

Overlijdensuitkering
In veel gevallen heeft u in geval van een overlijden van een dierbare recht op meer geld dan u zelf denkt.
Dit geldt voor zowel een werkende als iemand in een pensioensituatie. Een overlijdensuitkering wordt uitgekeerd aan de achterblijvende partner en/of minderjarige kinderen.

Als u in loondienst werkt staat de overlijdensuitkering beschreven in de cao van de werkgever. In het geval dat de overledene een uitkering ontving is er ook sprake van een overlijdensuitkering vanuit de uitkerende instantie.
Wanneer u een AOW-uitkering heeft en/of minderjarige kinderen hebben uw nabestaanden recht op een overlijdensuitkering. Als de overledene lid was van een pensioenfonds, dan keert de pensioenverstrekker een overlijdensuitkering uit. Afhankelijk van de pensioenverstrekker kunnen dit meerdere maanden pensioen zijn.

Meer informatie vindt u in ook in de uitgave van Zorgen Erna dat u van mij ontvangt.

Vrijblijvend gesprek bij u thuis over onze mogelijkheden