Begrafenisondernemer of uitvaartverzorger/uitvaartbegeleider ?

Vroeger werd vaak de term begrafenisondernemer gebruikt omdat er vaak de keuze werd gemaakt voor begraven. Tegenwoordig wordt er vaker voor een crematie dan voor een begrafenis in Arnhem en wijde omgeving gekozen.
Dit percentage ligt landelijk op ongeveer 67 %.

Ik maak regelmatig mee dat ik door de familie wordt voorgesteld aan anderen als begrafenisondernemer terwijl degene die is overleden heeft gekozen voor een crematie.
Het woord begrafenisondernemer wordt dus nog regelmatig gebruikt door mensen.
Tegenwoordig wordt er meer gesproken over het woord uitvaartverzorger en diegenen die nog niet zo lang uitvaartverzorger zijn noemen zichzelf vaak uitvaartbegeleider.
Vaak is het niet duidelijk voor mensen wat een uitvaartverzorger allemaal doet en kan betekenen.
Ik regel als uitvaartverzorger/uitvaartondernemer uit Arnhem alles wat er bij een uitvaart komt kijken zoals de laatste verzorging van een overledene. Dit werd vroeger afleggen genoemd; een naar woord.
Ook wordt er in de media regelmatig gesproken over het woord lijk zoals bij het woord lijkwagen. Ook dit is niet meer van deze tijd. Ik gebruik zelf altijd het woord rouwauto.
Het woord lijk gebruik ik ook nooit; ik heb het altijd over overledene. Zelf vind ik het van weinig respect getuigen als er over iemand die overleden wordt gesproken in de term lijk.

Ook regel ik de uitvaart zoals de keuze voor de locatie van de uitvaart. Ook kan ik als een soort ceremoniemeester het één en andere zeggen bij de uitvaart en begeleid ik ook de dag van de uitvaart.
Feitelijk regel ik dus als uitvaartverzorger alles wat er bij het regelen van een uitvaart en rondom een uitvaart in Arnhem en wijde omgeving komt kijken !

Ook kan ik tijdens het leven met iemand het één en andere bespreken over de uitvaart in de toekomst. Er wordt dan besproken wat de wensen zijn van iemand en die kunnen worden vastgelegd in een zogenaamde uitvaartcodicil.

U kunt altijd contact met mij opnemen als u vragen heeft over een uitvaart en alles wat daarbij komt kijken of als u een afspraak wilt maken of vast het één en ander wil regelen en eventueel vast wil leggen in een uitvaartcodicil.
U kunt via 026- 362 36 99 en 06 – 53 448 234 of via info@abreptus.nl contact met mij opnemen.

Extra artikelen