Uitvaartwensen vastleggen met een uitvaartcodicil

Iemand die vast zijn of haar wensen wat betreft de uitvaart wil vastleggen kan deze wensen vastleggen in een zogenaamde uitvaartcodicil.
Dit is een document waar iemand in kan vullen wat de wensen zijn zoals begraven of cremeren. Ook kan er worden ingevuld wat de voorkeur is voor een locatie van de uitvaart. Er zijn veel meer keuzes dan u beseft. Er kan bijvoorbeeld behalve van een crematorium ook gebruik worden gemaakt van een andere locatie zoals een horecagelegenheid in Arnhem en omgeving. De afscheidsbijeenkomst kan bijvoorbeeld ook thuis plaatsvinden. Door de keuzes die er worden gemaakt kan er voor gezorgd worden dat het een goedkope uitvaart wordt in Arnhem en omgeving.

Wat rouwvervoer betreft is er ook veel meer keuze dan een (zwarte) rouwauto.
Iedere vorm van gewoon vervoer is er ook als uitvaartvervoer. U kunt bijvoorbeeld denken aan een fiets met zijspan of de rouwmotor of de rouwcaravan. Ook zijn er diverse rouwbussen in verschillende groottes waarmee de familie samen met de overledene naar de plek van de uitvaart in Arnhem en omgeving kan rijden.

Er kan tegenwoordig ook een uitvaartreportage (video) of een fotoreportage van de gehele uitvaart worden gemaakt.

Ook is er nu veel meer keuze in catering. Bijvoorbeeld bij natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem kan de familie zelf de catering verzorgen of er kan een cateraar naar eigen keuze worden ingeschakeld. Uiteraard kan ik u desgewenst hierbij adviseren.

Een mooie en passende uitvaart wordt niet bepaald door de omvang of de uitgaven.
Een budget uitvaart (budget begrafenis of budget crematie) is zeker ook mogelijk.
Het gaat erom wat het meest betekenisvol is als we nadenken over wat past bij een overledene en wat passend en mooi is voor diegene.

U kunt bij mij kosteloos een uitvaartcodicil aanvragen. Ik kan u deze kosteloos toesturen. U kunt altijd contact met mij opnemen als u vragen heeft over een uitvaart en alles wat daarbij komt kijken of als u een afspraak wilt maken om vast het één en andere te regelen en eventueel vast te leggen in een uitvaartcodicil. U kunt via 026- 362 36 99 en 06 – 53 448 234 of via info@abreptus.nl contact met mij opnemen.

codicil uitvaart

Extra artikelen

Poliswijziging Yarden (update)

Rechter fluit Yarden terug om poliswijziging 390.000 klanten Yarden had niet zomaar eenzijdig de polisvoorwaarden van 390.000 klanten mogen wijzigen. De uitvaartverzekeraar moet de wijziging

Lees verder »

Angst om de dood

Onlangs heb  ik een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd over de uitvaart en veel mensen vinden het eng om erover te praten. Dat is heel jammer want het

Lees verder »