Checklist met wat te regelen voor een toekomstige uitvaart

Wat er geregeld moet worden voor een toekomstige uitvaart en wanneer dit kan worden geregeld is iets waar we niet dagelijks mee bezig zijn en wat niet voor iedereen bekend is.
Daarom deel ik de checklist voor het regelen van een uitvaart tijdens het leven zodat iemand een waardige uitvaart krijgt volgens de eigen wensen.

Stap 1 van de checklist: Wat zijn de uitvaartwensen ?
De belangrijkste keuze die wordt gemaakt bij het vooraf regelen van een uitvaart is of iemand begraven wil worden of gecremeerd. Ook de locatie van de uitvaart is belangrijk. De wensen voor een uitvaart kunnen worden vastgelegd in een ‘uitvaartcodicil’ die bij Abreptus Uitvaartverzorging & Nazorg kosteloos verkrijgbaar is.
Hierin wordt alles beschreven en geregeld en vastgelegd wat de dan bekende wensen zijn voor de uitvaart.
Op deze manier kan iemand zelf zijn/haar uitvaart; begrafenis of crematie regelen.

Stap 2 van de checklist: Afspraak maken met Abreptus Uitvaartverzorging & Nazorg
Wanneer de uitvaart vast geregeld wordt en u daarover een vrijblijvend afspraak wilt maken kunt u contact met mij opnemen om de uitvaart feitelijk vast te regelen.
We kunnen dan alle wensen die u heeft doornemen. Ook kunt u vragen over bijvoorbeeld de locatie van de begrafenis of de crematie stellen en bespreken we alles wat u wilt weten over het regelen van de uitvaart en wie in de toekomst de uitvaart regelt en de opdracht voor het verzorgen van de uitvaart aan mij geeft. U kunt bijvoorbeeld een executeur benoemen in uw testament die dan in de toekomst de uitvaart regelt met mij.

Stap 3 van de checklist: Kosten van de uitvaart bepalen en berekenen
Als de wensen voor de uitvaart bekend zijn kan ik een begroting voor de kosten van de uitvaart maken.
Helaas mogen de uitvaartkosten in de toekomst niet worden afgetrokken van de aangifte inkomstenbelasting van de erfgen(a)am(en), maar sommige uitvaartkosten zijn wel aftrekbaar.

checklijst uitvaart

Extra artikelen