Opening van kleinschalig crematorium en uitvaartcentrum in Bemmel

Aan de Karstraat 57 in Bemmel (gemeente Lingewaard) is op 15 mei 2023 een nieuw kleinschalig crematorium genaamd ’t Karbrugsche Veld geopend.
Er kunnen maximaal drie crematies per dag plaats kunnen vinden waar per keer 225 mensen bij kunnen zijn.
Er is ook een uitvaartcentrum en een verzorgingsruimte aanwezig.

Stille crematie
Ook is er de mogelijkheid voor een “stille” crematie. Dit is een crematie zonder afscheid en zonder aanwezigheid van nabestaanden. De kosten voor een stille crematie liggen veel lager dan voor een “reguliere” crematie. Zie ook crematorium in Heteren.
Dit kan vooral passend zijn als de afscheidsbijeenkomst en de condoleance elders plaatsvinden zoals in een kerk of in de horeca.

Mogelijkheden
In de aula kunnen maximaal 130 personen plaatsnemen. Ook kan er een kleinschalig afscheid in besloten kring plaatsvinden in de familiekamer.
Tevens is er een koffiekamer met de mogelijkheid voor horeca.
Het crematorium dat vlak bij Huissen ligt beschikt over een urnentuin en over een uitstrooiveld.

In het ontwerp van het crematorium is veel hout verwerkt, passend bij Park Lingezegen. Inwoners van Lingewaard waren aangewezen op crematoria in Heteren, Beuningen, Nijmegen, Arnhem of Dieren. Ook voor bewoners van Arnhem Zuid en bijvoorbeeld Huissen en Elst is dit zeer crematorium goed te bereiken.

Op zaterdag 1 juli was de open dag ter gelegenheid van de opening van crematorium en uitvaartcentrum ’t Karbrugsche Veld in Bemmel.

Extra artikelen

Poliswijziging Yarden (update)

Rechter fluit Yarden terug om poliswijziging 390.000 klanten Yarden had niet zomaar eenzijdig de polisvoorwaarden van 390.000 klanten mogen wijzigen. De uitvaartverzekeraar moet de wijziging

Lees verder »