Natuurbegraven mogelijk op begraafplaats Heiderust in Rheden

Sinds eind mei 2015 is het mogelijk om te begraven op de nieuwe natuurbegraafplaats op Heiderust in Rheden.
Kenmerkend is dat zich op het graf geen monument bevindt, hooguit een boomschijf met inscriptie. Ook urnen kunnen er begraven worden.
De natuurgraven gaan weer op in de natuur. Het beeld van de natuur wordt op die manier niet verstoord.
Op de Veluwezoom tussen Rheden en Velp ligt Heiderust aan de Lentsesteeg 21 in Rheden. De locatie van natuurbegraven is in de noordwest hoek (Velpse kant) van de begraafplaats en is zichtbaar vanaf het pad buiten langs de begraafplaats. Daar is een bos geschikt gemaakt voor natuurbegraven.
Er is een onverhard wandelpad dat aansluit op de wandeling over het park van Heiderust.
Begraven kan op een plek naar keuze; onder of naast een boom, aan de rand van het bos of in de toekomst in de heide.
Vlak bij de natuurbegraafplaats is er een ruimte voor het houden van een openluchtbijeenkomst bij goed weer. Uiteraard is ook altijd de aula beschikbaar.
Desgewenst kan in de aula van de natuurbegraafplaats van Heiderust in Rheden catering door een zelf gekozen cateraar worden verzorgd. Ik kan u desgewenst daarbij adviseren.
Meer informatie vindt u op: www.rheden.nl/begraafplaatsen.

Extra artikelen

Op oproepbasis gezocht: overledenenverzorgers

Abreptus Uitvaartverzorging zoekt:overledenenverzorgers in Arnhem op oproepbasis (M/V).Ervaring is noodzakelijk.De functie-eisen voor de functie van overledenenverzorger zijn:-cursus overledenenverzorger-ervaring-rijbewijs B en de beschikking over een autoVoor

Lees verder »