Uitvaart; een eigen ervaring

In deze blog wil ik het met u hebben over mijn eigen ervaring met de uitvaart van mijn vader.

Mijn vader is in 1998 volkomen onverwacht overleden. Mijn moeder en ik voelden zich erg overvallen en toen moest ook de uitvaart nog geregeld worden….
Wij hebben toen een uitvaartverzorger in Arnhem gebeld, die in anderhalf uur met ons de hele uitvaart besprak. Alles moest in één keer bepaald worden en uitgezocht zoals de uitvaartkist en de rouwbrief en de dag van de uitvaart.
Er is niet met ons overlegd of wij mijn vader zelf wilden verzorgen. Ook waren wij niet ingelicht over het feit dat de familie zelf de plek van het graf kan uitzoeken.

Na dit bezoek van de uitvaartverzorger is er tot de dag van de uitvaart geen contact meer geweest. Op de dag van de uitvaart zagen wij een andere uitvaartverzorger dan diegene waarmee wij de uitvaart hadden besproken.
Dit was een hele nare ervaring.
De nota kreeg mijn moeder na 6 weken met de post en dat was dan het ‘verzorgen’ van de uitvaart.
Mocht u hierover of over andere zaken vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen.

Abreptus Uitvaartverzorging & Nazorg, telefoonnummer (026)-3623699, info@abreptus.nl, www.abreptus.nl.

Extra artikelen